originalni maratonki ot sportfaster (2)

10 съвета, за да поддържате оригинални маратонки ослепително бели дори след една година

Белите оригинални маратонки са идеални за топло време. Тe обаче рядко се носят повече от един сезон. Основната причина за такава крехкост е не толкова лошото качество, а голям брой негативни фактори под формата на прах, мръсотия, както и неправилна грижа. Белите оригинални маратонки наистина са много по-трудни за поддържане в сравнение с останалите нюанси на обувките. Ако обаче следвате съветите на markovimaratonki.com, можете да запазите маратонките си непокътнати в продължение на няколко сезона.

След покупка напръскайте маратонките си с восък или спрей

Новите маратонки се превръщат от бели в сиви поради невидим прах, който се утаява върху тях всеки ден. За щастие магазинът предлага професионални продукти за защита на маратонки. Това могат да бъдат специални импрегнации, восък или спрей. Те ще създадат защитен филм върху повърхността на обувката, който е един вид непроницаем слой за мръсотия. Средствата трябва да се избират в зависимост от материала на обувката.

Самата процедура за обработка е много проста, но не по-малко ефективна. Той ще запази цвета на маратонките ви дълго време, благодарение на което обувките ще ви радват дълго време.

Използвайте бял лак, за да скриете драскотини

Лакът помага да се маскират драскотини по маратонките. / Много лесен начин да върнете маратонките си до първоначалния им вид е да използвате бял лак. Той перфектно маскира както малки драскотини, така и дефекти. Основното нещо е да закупите качествен продукт, който да си свърши работата добре.

Използвайте почистващ препарат или обикновен оцет

Ако след следващия ви поход за закупуване на хляб забележите, че някой потъпква маратонките ви, вземете почистващ препарат, предназначен специално за обувки, и избършете замърсеното място. Има ситуации, когато под ръка няма специална четка или крем. В този случай обикновеният трапезен оцет ще дойде на помощ. Нанесете малко количество върху кърпа или кърпа от микрофибър и внимателно избършете всякакви замърсявания. Просто, евтино и весело!

Моля, обърнете внимание: Почистващото средство не трябва да се нанася директно върху обувките. На белия цвят могат да останат петна или ивици, които по-късно ще бъдат трудно отстранени. Най-добре е да изстискате същото количество време върху гъба, четка или мек парцал и след това да почистите маратонките. По този начин излишният продукт ще се абсорбира в материала и няма да навреди на повърхността на обувката.

Не съхранявайте бели обувки с цветни обувки.

Ако всичките ви обувки, сандали, маратонки, балетки са заедно в коридора – всичко е наред. Те ще ви пречат под краката, но няма да си влияят негативно. Ако обаче поставяте бели маратонки заедно с черни ботуши в една и съща кутия, не бива да очаквате обувките да останат снежнобели. Боя, прах, невидими остатъци от крем върху обувките – всичко това ще промени цвета на белите маратонки и очевидно не към по-добро. Най-добре е да съхранявате снежнобели обувки отделно – тогава не е нужно да се притеснявате, че след зимата ще посивеят.

Изберете четка за почистване според материала

Едва ли може да се спори с факта, че е невъзможно да се почистват черно-белите обувки с една и съща четка. Това обаче далеч не е единственият нюанс, свързан с почистващите инструменти. Всичко зависи от материала на продукта.

Ако маратонките ви са изработени от изкуствена кожа или гладка кожа, те могат да бъдат избърсани с всякакви меки кърпи. Шлифованите модели трябва да се подреждат с креп четка, за да се запази структурата на обувката. Когато такъв инструмент не е под ръка, можете да използвате обикновена гума. За велурени маратонки се нуждаете от четка, за да ги почистите.

Нанесете вазелин, за да премахнете петна от вода

Ако се измият неправилно, белите оригинални маратонки ще оставят грозни петна, които развалят външния вид на обувката. Те са невидими по време на процедурата за пране, но щом маратонките изсъхнат, петната веднага ще се появят пред вас в цялата им слава. Няма да можете да ги премахнете с почистващи продукти; само ще влошите ситуацията. Най-добре е да използвате вазелин: нанесете малко количество върху петна и оставете за 7-8 часа или за една нощ. До сутринта от петната няма да има и следа. Не забравяйте да премахнете излишния вазелин и да третирате маратонките с крем.

Отстранете старите петна с бензин

Има неписано правило относно грижата за обувките – ако се изцапате върху продукта, трябва незабавно да премахнете мръсотията, а не да чакате, докато изсъхне. Ако обаче не сте успели да подредите обувките си навреме, не се притеснявайте. Старите петна не са добра причина да се отървете от маратонките си. Опитайте се да ги извадите с бензин, който трябва да се смеси с малко количество магнезий на прах. В получения разтвор трябва да навлажнете мека кърпа и да изтриете продукта с нея. Ако петното не е изчезнало напълно, повторете процедурата.

Не оставяйте светлите оригинални маратонки на слънце

Кецовете са ежедневно изложени на негативна слънчева светлина, така че основната ви грижа е да държите ултравиолетовата светлина далеч от обувките си, поне когато не ги носите. В противен случай продуктът бързо ще избледнее и ще избледнее. Съхранявайте снежнобелите си маратонки на хладно и тъмно място.

Почистете обувките си с паста за зъби и четка

Изобщо не е необходимо да използвате професионални продукти за почистване на бели маратонки, за да не загубят атрактивния си външен вид. Можете също да използвате импровизирана, например паста за зъби. Тя ще ви позволи да премахнете малки замърсявания от повърхността на обувката. Използвайте стара четка за зъби, за да нанесете пастата дори на труднодостъпни места. Втрийте пастата с кръгови движения и след това я отстранете с мека кърпа, навлажнена с вода.

Маратонките могат да се перат с шампоан, течен сапун и течност за миене на съдове

Материалът, от който са изработени маратонките, е устойчив на замърсяване (освен ако, разбира се, не е от велур), така че не е трудно да го почистите. Когато почиствате, можете да използвате всеки течен препарат, като препарат за миене на съдове, шампоан или течен сапун. Всичко, което трябва да направите, е да потопите обувките в разтвора с продукта, да избършете с гъба и да изплакнете с чиста вода, за предпочитане топла.

Маратонките се перат най-добре на ръка. Ако все пак решите да използвате машината, не забравяйте да свалите връзките от обувките и да ги сложите в специална торбичка за пране. Трябва да изсушите маратонките на чист въздух, като ги натъпчете с вестници или хартия отвътре.

Както можете да видите, грижата за белите обувки съвсем не е трудна, основното е да го правите редовно. И всякакви замърсявания трябва да бъдат отстранени веднага след като се появят, за да нямат време да излязат на повърхността.