Коя марка е по-добра – Nike или Adidas?

Много хора основават избора си за оригинални маратонки и анцузи на собствените си чувства на комфорт. Други предпочитат само специфични марки и купуват маркови спортни стоки за фитнес само от търговски марки. Начинаещите в този бизнес често не са ясни: кое е по-добре – „Nike“, „Adidas“, „Reebok“ или „Puma“. За да направите избор, трябва да вземете предвид характеристиките на всеки производител.

Тенденции при избора на анцузи и маратонки

Всяко спортно облекло, било то „Nike“ или „Adidas“, трябва да приляга перфектно на тялото, без да създава усещания за дискомфорт, поради което при избора на покупка за първи път трябва да се имат предвид всички опции. Въз основа на съветите на приятели за определена марка, може да се сблъскате с факта, че тези модели няма да ви подхождат по отношение на усещането, а може би и на външен вид. Същото важи и за спортните обувки. Маратонките трябва да отговарят на изискванията на спортистите.Също така да са окусирани върху определени спортове. Само тогава ще бъде възможно да постигнете желаните резултати с тях за кратко време и с минимален стрес.

Цената на всички популярни марки днес – „Adidas“, „Nike“, „Reebok“ и така нататък, варира в една ценова категория. Ако разчитате на принципа „къде е по-евтино“, тогава ще трябва да разгледате всичкi сайтове за маратоки и анцузи онлайн, защото може да има отстъпки за определени стоки.

Съществува и мнение, че целият спортен комплект трябва да е от един и същ производител. Като цяло комфортът е избор на всеки. Ако е удобно да тренирате определен спорт с маратонки Nike или Adidas, а дрехите ще бъдат например „Puma“ – това е личен избор на всеки.

Спортни стоки Nike

Тази американска марка се появи в необятността на вътрешния пазар още през 1993 година. Оттогава всички са виждали само световни спортни звезди в рекламите си и едва през последните години производителят реши да привлече вниманието към обикновените потребители и пусна реклами с участието на обикновени хора.

Разбира се, марката има лоялни последователи. Можете да закупите оригинални маратонки Nike на ниски цени за сезона, но като цяло цените на марката са високи. Въпросът на всеки е какво да изберем Nike или Adidas:.

Най-популярният представител на спортното облекло – Adidas

Може би всеки разпознава три бели ивици по дрехите. Невъобразимата популярност на марката беше осигурена от областни хулигани, които решиха да се обличат изключително в дрехи от този производител. Асоциации, разбира се, някои все още свързват „Adidas“ само с такъв контингент, но всъщност дрехите от тази марка са много удобни за носене, топли и относително евтини. Посоката на производство не винаги е само спортна, във фирмените магазини можете да намерите гардеробни предмети както за ежедневието, така и за децата. Цените за детски анцузи и спортни комплекти от производителя са ниски. Според отзивите именно тази марка има най-разнообразни колекции по отношение на дизайна.

Спортната марка Reebok

Заедно с Найк и Адидас, този производител е популярно облекло за местни и чуждестранни спортисти. В маратонки и дрехи Reebok можете да намерите тенисисти, футболисти, плувци, хокеисти, бегачи и други представители на големите спортове.

В допълнение към този професионален фокус, Reebok произвежда отделни линии за фитнес за жени и мъже, както и детски колекции. Тяхната цена не се различава много от възрастните, но с отстъпка можете да получите добра полза.

Спортни стоки PUMA

Огромната популярност на „Puma“ през последните десетилетия вече не е на върха си, но верните фенове все още предпочитат само продуктите на този производител. Характеристика на марката е, че е лесно да се купят маркови маратонки и анцузи Puma онлайн. Като минус трябва да се отбележи мнението на купувачите, че дизайнът на облеклото на Puma отдавна не се е променил и вече не е актуален.

Оригинални маратонки – Adidas, Nike, Reebok, Puma?

За да си купи качествени оригинални маратонки, начинаещият не трябва да разчита на определени марки, а по-скоро да обръща повече внимание на собствения си комфорт.

Всяка марка има универсални модели:

  • маратонки за ежедневие
  • за спорт: фитнес, бягане, тенис, волейбол и др.
  • футболни бутонки и стоножки
  • маратонки за всяка възраст – за бебета, деца и юноши, мъже и жени.

Трябва да обърнете внимание само на наличието на добра дишаща повърхност и плитък релеф на подметката, ако занятията ще се провеждат на закрито.

За бягане Reebok, Nike и Adidas произвеждат специални маратонки, които намаляват натоварването на гръбначния стълб и краката. В тях има амортизиращи кухини под цялата подметка, която от своя страна е много гъвкава и повдигната в областта на петата. Маратонките трябва да са къси, но с добър модел на подметката.

Трекинг маратонки от всеки производител изглеждат големи, но са задължителни за любители на катеренето.. Обувките трябва да предпазват крака от възможни изкълчвания и удари, поради което връзката винаги е висока, пръстът е подсилен с гумени вложки, подметката е релефна, с протектори във формата на шип. Важно е да защитите стъпалото и горната част при продължително ходене, така че маратонките трябва да са издръжливи и водоустойчиви.

Като цяло, за първи път изборът на дрехи и обувки за спорт за лична употреба трябва да бъде единствено въз основа на чувствата. Само след няколко покупки можете да си направите заключение и да се съсредоточите върху конкретна марка.Когато се запознаете с всичко, което важно при избора на маратонки и анцузи за спорт или ежедневие, спокойно може да обърнете внимание и на разпродажба на маркови маратонки онлайн..